Ter Zake

Regresrecht

21 februari 2018 10:00 - 12:00 Locatie: Ter Zake Het Ondernemershuis

Als uw werknemer uitvalt door een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, heeft dat ook gevolgen voor u als werkgever. Er moet vervanging geregeld worden, maar ook het loon van de arbeidsongeschikte werknemer moet doorbetaald worden. Ook kunt u, tijdens en na een langdurig ziekteproces van uw werknemer, voor re-integratiekosten komen te staan.

Het doorbetaalde loon en de re-integratiekosten kunnen in de meeste gevallen verhaald worden op de aansprakelijke partij. Dit wordt regresrecht of loonregres genoemd.
Het financiële belang van regres zal duidelijk zijn gezien de betalingsverplichtingen van de werkgever. Is die werkgever bovendien eigenrisicodrager voor de WIA en/of ziektewet, dan loopt die kostenpost nog verder op. Werkgevers kunnen – als zij hun regresrecht hebben uitgeoefend – in aanmerking komen voor compensatie van de gedifferentieerde premie WGA. Wilt u weten hoe dat zit en wat voor u de beste opties zijn? Of hebt u vragen over de persoonlijke schade van uw medewerker?

Tijdens het ondernemersspreekuur Regresrecht kunt u vragen stellen aan een deskundige op het gebied van regresrecht, compensatie gedifferentieerde premie WGA en/of personenschade.

Dit gratis ondernemersspreekuur wordt verzorgd door BSA: www.bsabv.nl

Ik help u graag bij uw vragen over regresrecht Martin Dijkshoorn
Martin Dijkshoorn
< Bekijk gehele agenda
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.