• Patricia Tjepkema van 't Dierenparadijs ontvangt Zoetermeerse Zakenvrouw van 2023 Award

    Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, werd in het Stadstheater Zoetermeer de Zoetermeerse Zakenvrouw van het Jaar 2023 Award uitgereikt aan Patricia Tjepkema, eigenaresse van 't Dierenparadijs in de Dorpsstraat Zoetermeer.

    Zoetermeerse Zakenvrouw 2023
  • Studenten helpen ondernemers bij digitaliseringsslag in het MKB

    De MKB Digiwerkplaats koppelt ondernemers met een digitaliseringsvraag en -behoefte aan studenten uit het mbo en hbo. Het gevolg: frisse ideeën voor ondernemers om de mogelijkheden van online sales en marketing, data en automatisering te kunnen inzetten.

  • MKB-ondernemingen kunnen per 1 maart opnieuw SLIM-subsidie aanvragen

    Op 1 maart 2024 start het nieuwe aanvraagtijdvak SLIM voor individuele mkb-ondernemingen. Het aanvraagtijdvak is geopend van vrijdag 1 maart 2024 9.00 uur tot en met donderdag 28 maart 2024 17.00 uur.

    SLIM subsidie
  • Landelijke Dag van de ZZP'er

    ZZP Nederland organiseert op zaterdag 13 april 2024 in Nijkerk de Dag van de ZZP’er. Tijdens deze dag vieren we het ondernemerschap en is er volop gelegenheid om kennis op te doen en je netwerk uit te breiden. Op de Dag van de ZZP’er zullen meerdere keynotes en zzp-talks plaatsvinden van interessante sprekers zoals Mark Tuitert en Martin van Kranenburg. Ook is er een informatieplein waar onder andere de Belastingdienst en Qredits aanwezig zijn.

    Dag van de ZZP'er
  • Zoetermeerse werkgevers werken mee aan "Vindplaats verborgen schulden".

    Bent u een Zoetermeerse werkgever die graag meer wil weten over het helpen en begeleiden van medewerkers met geldzorgen of wilt u meedoen aan het project "Vindplaats verborgen schulden"? Lees dan verder ...

    vindplaats schulden
  • Nieuwe wetten en regels voor ondernemers vanaf 2024

    Ondernemers hebben vanaf 1 januari 2024 te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en regels. Zo is er een wettelijk minimumloon per uur, zijn plastic bestek en wegwerpservies verboden in de horeca en is de nieuwe Omgevingswet ingegaan.

  • DENNIS, uw online hulp bij financiële regelingen voor bemiddeling van werkzoekenden

    Dennis is hét digitale platform voor adviseurs van arbeidsmarktregio’s die samen met (potentiële) werkgevers werken aan bemiddeling van werkzoekenden. Adviseurs en werkgevers kunnen in Dennis op een snelle en eenvoudige manier instrumenten en leerwerktrajecten bekijken en delen.

    Dennis, werkgevenrsinstrumentengids
  • Omgevingswet: dit verandert voor je bedrijf

    Wil je bijvoorbeeld een bedrijfspand bouwen of milieuvergunning aanvragen, dan krijg je vanaf 2024 te maken met de Omgevingswet. Vergunningen regel je voortaan bij het nieuwe Omgevingsloket.

    omgevingsloket
  • Geldzorgen en ondernemers

    De gemeente helpt haar inwoners met geldzorgen en (dreigende) problematische schulden. Ook ondernemers! Heeft u als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld door (belasting)schulden die tijdens de coronaperiode zijn ontstaan? Wacht niet te lang, zoek hulp om verdere problemen te voorkomen en creëer nieuw perspectief.

  • FD Gazellen Award voor Zoetermeerse ondernemers

    Afgelopen donderdag zijn de FD Gazellen Awards 2023 uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Vier ondernemingen uit Zoetermeer kregen de Award uitgereikt.

    FD Gazellen Award
  • Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen

    Heeft u geïnvesteerd in een energiezuinige techniek of in duurzame energie? En wilt u daarvoor gebruikmaken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA)? Lees hier verder hoe u aanvraagt, wat de indientermijnen zijn en wat u kunt verwachten na uw aanvraag.

    energiebesparing
  • Dit doet het Leerwerkloket voor werkgevers

    Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. Het Leerwerkloket ondersteunt werkgevers met het stimuleren van scholing op de werkvloer.

    leerwerk loket
  • Samenwerking op bedrijventerrein Rokkehage van start

    Daarmee is Rokkehage het eerste bedrijventerrein in Zoetermeer waar een ondernemerscollectief van start gaat. Vandaag, 4 oktober, ondertekenden Conrad de Niet van DNN Zoetermeer (links) en Patrick van der Snoek van MKZ Metaalbewerking B.V. (midden) het oprichtingsdocument voor de Stichting Bedrijventerrein Rokkehage. Gemeente Zoetermeer zet voor de andere bedrijventerreinen ook in op het oprichten van een dergelijk ondernemerscollectief.

  • DTC introduceert cybersubsidie voor kleine bedrijven

    Zal het wegnemen van een financieel knelpunt kleinere ondernemers aanzetten tot het nemen van enkele cybersecuritymaatregelen? Dat is wat het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, te weten wil komen in een pilot subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. Het DTC stelt hiervoor €300.000 beschikbaar. Startdatum aanvragen: maandag 2 oktober 2023, 09:00 (CEST)

  • Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer finalist OndernemersPrijs Haaglanden 2023

    Reno Hilgersom van Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer is een van de drie finalisten die op 15 november aanstaande gaat strijden om de OndernemersPrijs Haaglanden 2023.

    Finalisten Ondernemersprijs Haaglanden