Ter Zake

Kick off "Ik word ondernemer" in Ter Zake Het Ondernemershuis

11-10-2018 Bron: Team Ter Zake

Uit recente cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat landelijk het aantal starters in de eerste 9 maanden van 2018 is gestegen met 12%, de grootste stijging in vijf jaar tijd. Zoetermeer volgt deze trend met een lokale stijging van 11% in de eerste zes maanden. Het aantal ondernemingen in Zoetermeer steeg in deze periode met 3,5% tot ruim 16.500 ondernemingen. De meeste mensen in Zoetermeer starten in de zakelijke dienstverlening, klusbedrijven, webwinkel en/of groothandel en in de zorg.

Wethouder Economische Zaken, Jan Iedema, is blij met de belangstelling tijdens de Kick off. 'Ondernemer worden is een roeping, maar het is tegelijkertijd een uitdaging. Er komt heel wat bij kijken voordat je als ondernemer aan de slag kunt. Gemeente Zoetermeer ondersteunt beginnende ondernemers graag bij het maken van weloverwogen keuzes. Het is in het belang van ons allemaal dat ondernemers een goede start maken en slim te werk gaan.'

De Ondernemersschool Zoetermeer is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland en wordt in Zoetermeer mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), Ter Zake Het Ondernemershuis en de gemeente Zoetermeer. Voor meer informatie over de Ondernemersschool Zoetermeer kijk op de website van Ter Zake Het Ondernemershuis: tzho.nl/informatie/starters.

De Kick off is de aanloop naar de vierde editie van de Ondernemersschool (voorheen EigenBaas Avondschool). Tijdens de bijeenkomsten wordt gekeken welke aankomende ondernemers ver genoeg zijn met hun plannen om mee te kunnen doen aan de Ondernemersschool. De resterende kick off bijeenkomsten zijn op 11, 16 en 18 oktober in Ter Zake Het Ondernemershuis. De Ondernemersschool start op 6 november 2018 en duurt tot 14 februari 2019, wekelijks op dinsdag en donderdag van 19.00 tot 22.00 uur in Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3 in Zoetermeer.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.