Ter Zake

Veel belangstelling voor Regionale Startersavond

27-11-2017 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Ruim 300 bezoekers bezochten op woensdagavond 22 november de derde editie van de Regionale Startersavond, dit jaar bij recreatiecentrum Dekker Zoetermeer. Wie een bedrijf wil starten of wie recent gestart is en behoefte heeft aan meer informatie, kon deze avond terecht bij regionale ondernemers en deskundigen. Zij boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor starters uit de regio Zuid-Holland Centraal. Er was een informatiemarkt en er konden workshops bezocht worden.

De startersavond is het enige startersevenement in de regio en werd georganiseerd voor wie een eigen onderneming wil starten of kort geleden gestart is in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg of Wassenaar. Het doel is om zoveel mogelijk mensen goed op weg te helpen om op volle kracht van start te gaan met hun eigen bedrijf.

Informatiemarkt, workshops en netwerken

Foto’s: TOFfoto, Ron Jenner/Chris Lans

Tijdens de plenaire start bedankte Taco Kuiper, voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, de samenwerkende gemeenten en deelnemende organisaties voor het mogelijk maken van de startersavond. Kuiper: “Startende ondernemers uit onze regio hebben behoefte aan informatie en advies. Dat is wel te merken aan de opkomst. Het is mooi om met elkaar aan deze behoefte te kunnen voldoen.” Margreet van Driel, wethouder Economie Zoetermeer, heette iedereen van harte welkom. Van Driel: “Ondernemers zijn de krachtige motor van onze economie en ik ben trots dat we deze avond hier organiseren.”

Drie onlangs gestarte regionale ondernemers deelden hun do’s en don’ts onder begeleiding van Irma de Graaff, ondernemerscoach van Ter Zake Het Ondernemershuis. Gedurende de hele avond was er een informatiemarkt met ruim 30 standhouders. Tijdens 2 volle workshoprondes konden bezoekers (op inschrijving) een keuze maken tussen 10 verschillende workshops. Zo was er een workshop over pitchen, administratie en het maken een ondernemingsplan. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Regionale samenwerking

De startersavond is een initiatief van arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Op het terrein van startende bedrijvigheid werkt ze nauw samen met de lokale portefeuilles economie. De Regionale Startersavond is een voorbeeld van deze succesvolle samenwerking.        

Ondernemerscoach voor startende bedrijven   

Naast de jaarlijkse starteravond is er een regionale ondernemerscoach voor startende bedrijven: Irma de Graaff. Zij helpt bij vragen, wijst de weg binnen de regio en brengt starters in contact met organisaties en bedrijven. Kennismaken kan in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoeterneer. Meer informatie is te vinden op www.klaaromteondernemen.nl.

Bekijk de foto's van de startersavond 2017 en volg de startersavond op Facebook @StartersavondZHC

 

Wethouders Margreet van Driel (Zoetermeer), Bob van der Deijl (Pijnacker-Nootdorp), Ankie van Tatenhoven (Lansingerland) en voorzitter regio Taco Kuiper nemen een selfie voor aanvang van de startersavond.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.