Ter Zake

Persoonlijke vraagbaak

In Ter Zake Het Ondernemershuis is alle informatie voor ondernemers binnen handbereik. Heeft u een vraag, een idee of gewoon behoefte om even te sparren met een ondernemer of iemand van de gemeente? Loop binnen bij Ter Zake Het Ondernemershuis! Iedere dag staat er een gastheer of gastvrouw voor u klaar om u te ontvangen,  uw vragen te beantwoorden en om u in contact te brengen met andere ondernemers of ambtenaren.

In Ter Zake ontmoet u op dit moment onder andere:
·         Ondernemers uit de regio
·         Accountmanagers Economische Zaken van de gemeente Zoetermeer
·         Accountmanagers van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal
·         Betrokken ondernemers die aan projecten werken
·         Vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen als RVOZ, OVPN en Ondernemend3B

Werkgeversservicepunt (WSP)
Ter Zake Het Ondernemershuis en het Werkplein Zuid-Holland Centraal zijn naast elkaar gevestigd en slechts gescheiden door één glazen deur. Voor al uw vragen op het gebied van werkgelegenheid en scholing kunt u hier terecht. De accountmanagers van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal hebben hun werkplek in Ter Zake en zijn dus direct aanspreekbaar en denken graag met u mee. “Wij ondersteunen werkgevers gedurende hun zoektocht naar personeel: van selectie van een geschikte kandidaat tot het verzorgen van plaatsingen op bijvoorbeeld stageplekken, werkervaringsplekken en BBL-trajecten”. Ook UWV en het Leerwerkloket zijn hier te vinden.  De scholingsadviseur beantwoordt graag uw vraag over scholing en/of werk.

Economische Zaken  (EZ)
Accountmanagers van EZ van de gemeente Zoetermeer zitten in Ter Zake Het Ondernemershuis en zijn dus ook direct beschikbaar voor vragen over vergunningen, subsidies, huisvesting en allerlei andere zaken die te maken hebben met de in Zoetermeer gevestigde onderneming. Wilt u bespreken wat de mogelijkheden in Zoetermeer zijn voor uw bedrijf, maak dan eens een vrijblijvende afspraak met een van de accountmanagers.

Sociaal Economische Agenda (SEA)
Ondernemers en overheid werken in de Sociaal Economische Agenda samen aan een economisch gezond en sociaal Zoetermeer. Dat gebeurt in concrete projecten, die staan in het SEA-uitvoeringsprogramma. Bedrijven en overheid hebben elkaar namelijk nodig om echte veranderingen te kunnen realiseren. De SEA werkt aan:

  • het verbeteren van het ondernemersklimaat
  • het vergroten van de werkgelegenheid
  • het verminderen van het aantal uitkeringsgerechtigden
  • het verbeteren van de samenwerking tussen onderwijs en arbeidsmarkt

Meer weten? Neem contact op via sea@zoetermeer.nl.

Ondernemersverenigingen
Ter Zake Het Ondernemershuis verbindt ondernemers. Verschillende ondernemersverenigingen uit de regio zijn betrokken bij de oprichting en het programma en houden hier bijeenkomsten. De Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), Ondernemers Vereniging Pijnacker-Nootdorp en Ondernemend Lansingerland werken samen aan het ondernemersklimaat in Ter Zake. Ook VNO NCW, LTO Glaskracht en netwerkorganisaties als Vrouwen Netwerk Zoetermeer en Omstreken zijn betrokken.

In contact komen met een accountmanager, starterscoördinator of andere medewerker? Dat kan via info@tzho.nl of 079-346 97 00

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.