Ter Zake

Handige sites

Heel veel informatie voor ondernemers is beschikbaar op internet. Wij verwijzen u graag door naar deze bestaande handige sites.

Coronamaatregelen voor ondernemers

Coronaloket Kamer van Koophandel
Telefonische helpdesk voor ondernemers en overzicht met alle maatregelen voor ondernemers in deze tijd van het coronavirus.

Informatie coronamaatregelen voor ondernemers in Zoetermeer
Beste ondernemers. De coronacrisis en de getroffen maatregelen hebben grote invloed op de nationale en lokale economie en op ons dagelijks leven. Er komt veel op u af en er wordt een sterk beroep gedaan op uw creativiteit en doorzettingsvermogen.
Er zijn verschillende landelijke- en lokale regelingen waar u als ondernemer gebruik van kunt maken. 

Scalebooster - covid-19
Overzicht met maatregelen voor ondernemers, een agenda met online workshops/ events en artikelen met inspiratie in deze tijd van het coronavirus. 

Ondernemersinformatie algemeen

Ondernemersplein
Nuttige site voor het starten van een onderneming.

Kamer van Koophandel
Algemene informatie waaronder het inschrijven van uw onderneming.

ZZP-ers
Informatie voor (beginnende) zzp'ers.

ZZP-Nederland
“Zegt de ene ZZP'er tegen de andere: ‘Die opdracht die jij hebt binnengehaald was een uitdaging. Ik heb hem opgepakt en ben daardoor weer beter geworden in mijn vak!’”

Brexit Impact Scan
Brexit kan iedereen raken, ook al vermoedt u dat in de eerste instantie niet. Wilt u controleren wat u nog moet doen om u voor te bereiden op de Brexit? Start de Brexit Impact Scan! Doorloop de Scan helemaal, alleen zo ontdekt u ook onvermoede effecten voor uw bedrijf.

Over Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland

Netwerk Zoetermeer
Netwerk Zoetermeer is de grootste en meest betekenisvolle businessclub in de regio Zoetermeer. Met een ledenaantal van 325 bedrijven en organisaties is het netwerk in staat om maandelijks goedbezochte bijeenkomsten te organiseren, variërend van inspirerende kennissessies tot gezellige, verrassende netwerkborrels.

Zoetermeer is de plek: Ondernemen in Zoetermeer
Ook voor ondernemers met groeiambitie is Zoetermeer de plek. Een bruisend en groeiend ecosysteem van MKB en grotere bedrijven ontwikkelt zich snel op deze hotspot voor onder meer ICT, logistiek en handel, e-Health, bouw en installatietechniek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden. Op het Dutch Innovation Park vinden onderwijs, onderzoek en bedrijven elkaar en werken zij samen aan innovaties van morgen.

Ondernemend Lansingerland
Het netwerkplatform voor ondernemers in de gemeente Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk).

Ondernemen in Pijnacker-Nootdorp
Alles over ondernemen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal
Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) ondersteunt ondernemers in de arbeidsmarktregio gratis bij het vinden van het juiste personeel. In de arbeidsmarktregio werken de volgende gemeenten samen met UWV en DSW: Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer samen.

Werkbedrijf De Binnenbaan
Werkbedrijf De Binnenbaan werkt samen met onderwijs en ondernemers om werkzoekenden in de regio te ontwikkelen en te matchen op werk. Wij werken volgens een dubbele klantbenadering: wij ontwikkelen werkzoekenden en adviseren werkgevers. Wij zijn actief in de regio Zoetermeer waar we in groepen bij verschillende ondernemers uit de regio op locatie werken. Ook koppelen we werkgevers uit dezelfde regio aan werkzoekenden voor individuele vacatures. In Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk werken wij samen met ondernemers met medewerkers in de groenvoorziening. In Zoetermeer en in Voorburg beschikken wij tevens over een productielocatie.

Meer Puur Netwerken (MPN)
On- en offline netwerken. MPN brengt gevestigde, startende, zzp'ers en mkb'ers met ekaar in contact.

Business Breakfast Club Zoetermeer
Dit zakelijk netwerk is voor alle ondernemers toegankelijk en kent als doelstelling het leveren van een structurele bijdrage aan een goed doel binnen de gemeente Zoetermeer.

BNI Zoetermeer
BNI is een zakelijke en professionele aanbeveling marketing organisatie

Kantoorruimte en flexplekken

Dutch Innovation Factory
Gratis flexwerkplekken met wifi in een bijzonder pand. Ook zeer geschikt voor vergaderingen en evenementen.

Grey Valley Incubator
Monuta Ontzorgt, Fundis en Bureauvijftig zijn initiatiefnemers van een Grey Valley Incubator in Zoetermeer. De 3 partijen investeren gezamenlijk om circa 1.000 m2 tot een inspirerende ontmoetings- en werkplek om te toveren voor jonge start-ups die zich met hun producten- en dienstenaanbod richten op ouderen.?

Flexwerkplekken in Zoetermeer
Een overzicht met flexwerkplekken in Zoetermeer treft u aan op de website van "Scale booster, versterkt start- & scale-ups in Zoetermeer": https://scalebooster.nl/nl/flexplekken

Er is al heel veel informatie voor ondernemers. Een overzicht van deze sites.

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.