Ter Zake

Ondernemersschool Zoetermeer

Update 23 maart

Qredits Ondernemersschool na zomervakantie 2021

Mede vanwege de geldende coronabeperkende maatregelen wordt een nieuwe editie van de Qredits Ondernemersschool in Zoetermeer uitgesteld tot na de zomervakantie 2021. Naar verwachting kunnen startende ondernemers hun interesse voor deelname aan deze opleiding kenbaar maken met ingang van augustus. Volg deze pagina en informatie op social media van Ter Zake (@TerZakeHo) voor de meest actuele informatie.

De informatie over het verlopen aanbod van de Qredits Ondernemersschool in april staat hieronder ter illustratie nog live. Het geeft een beeld van wat u ongeveer mag verwachten van de eerstvolgende editie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Irma de Graaff, ondernemerscoach Ter Zake Het Ondernemershuis, tel: 079 346 9700 of stuur een e-mail naar info@tzho.nl.

 

Inspirerend programma voor ondernemers in spe

Ondernemen zit al in je; nu nog het beste eruit halen! Wil je full-time gaan ondernemen in de IT of een van de andere sterke sectoren in Zoetermeer? En ga je werk maken van jouw ondernemersplan? Toon dan je belangstelling voor deelname aan de Qredits Ondernemersschool die start in april 2021. De voorinschrijving is geopend.

In de Ondernemersschool, ontwikkeld door Qredits, word je begeleid bij het schrijven van een goed ondernemingsplan, ga je kennis opdoen van alle facetten van het ondernemerschap en zet je een serieuze volgende stap. Deelnemers ontdekken hun kwaliteiten, maar ook hun zwaktes en kunnen daarop inspelen en er rekening mee houden tijdens het ondernemen.

Helemaal klaargestoomd

Het programma neemt ondernemers in spe mee in de eerste fase van het ondernemer worden. Je schrijft klassikaal je ideeën uit, spart met je mededeelnemers over je doelgroep, leert pitchen over je bedrijf en hebt aan het eind van het programma een volledig ondernemingsplan geschreven. Na tien lesweken ben je als deelnemer dus helemaal klaargestoomd om echt aan de slag te gaan met je onderneming.

Ontdek je ondernemerskwaliteiten

Met de ervaring die Qredits sinds de start van het Ondernemersschool programma in 2013 heeft opgebouwd, hebben al veel deelnemers hun ondernemerskwaliteiten ontdekt. Vaak hebben de ondernemers in spe ideeën en plannen te over als het gaat om wat voor bedrijf ze zouden willen starten. Maar verder dan de ideeën komt het meestal niet. Deze cursus is voor iedereen die kennis wil opdoen over het ondernemerschap en klaar is voor de eerste stap. En dat op een hele sociale, inspirerende manier. Met concrete opdrachten en in een ongedwongen sfeer.

Plus voor starters in IT

De gemeente Zoetermeer nodigt met name starters in de Informatie Technologie (IT) uit om deel te nemen aan de Ondernemersschool.

Programma ondernemersschool


Nederland bruist van de ondernemers! Dat is iets om trots op te zijn. De stap naar zelfstandig ondernemerschap is vaak wel erg spannend. Een klassikaal lesprogramma geeft dan structuur en vertrouwen, met vaak net dat goede duwtje in de rug.
De Ondernemersschool wordt georganiseerd door Qredits Microfinanciering Nederland en wordt ondersteund door de gemeente Zoetermeer, Ter Zake Het Ondernemershuis en Netwerk Zoetermeer.

Programma

 • Verzorgen van een professioneel en inhoudelijk goed programma van tien weken bestaande uit:
  • Toegang tot e-learning Ondernemingsplan Schrijven;
  • Lesboek Ondernemerschap, waarbij in tien weken wordt ingegaan op trends en inspiratie, missie en visie van je onderneming, ondernemersvorm | wetten en regels | vergunningen, verzekeringen, marktanalyse, marketingmix, in- en verkoopproces, het financiële plan, belastingen, inschrijving KvK | algemene voorwaarden | administratie en je pitch;
 • Verzorgen van een ervaren docent voor begeleiding van de deelnemers gedurende tien weken en een extra terugkomavond;
 • Verzorgen van vier professionals die de gastlessen voor hun rekening nemen;
 • Uitnodigen van een ondernemer uit de praktijk met een inspirerend verhaal.

Doelgroep en prijs


Wil je full-time gaan ondernemen in de informatie technologie, bouw & installatietechniek, transport/ logistiek of de gezondheidszorg? En ga je werk maken van jouw ondernemersplan? Toon dan je belangstelling voor deelname aan de Ondernemersschool die start in april 2021.

De gemeente Zoetermeer stelt voor aspirant full-time ondernemers in de hierboven genoemde sectoren kortingsvouchers ter beschikking. Hierdoor kan Qredits deze editie van de Ondernemersschool onder voorwaarden aanbieden voor € 137,50 per deelnemer/ excl. btw. Er zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Overweeg je part-time ondernemerschap? Maak je interesse voor deelname aan een Ondernemersschool dan ook kenbaar. Hiervoor gelden wel andere voorwaarden.

Start in april 2021


Qredits heeft gepland om de eerstvolgende editie van de Ondernemersschool te kunnen starten op dinsdag 6 april 2021. Vervolgens staat gedurende 10 weken elke dinsdagavond in het teken van de cursus.

Startdatum, tijden en locatie

 • Startdatum: dinsdag 6 april 2021;
 • Aanvangstijd: 19:00 uur;
 • Aantal beschikbare plaatsen: maximaal 20 deelnemers;
 • Looptijd: 10 weken;
 • Locatie: Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3, 2711 CZ  Zoetermeer.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je je graag aanmelden? De officiële inschrijving is nog niet gestart, wel kan je je alvast voorinschrijven via onderstaande link. In maart nodigen we je dan uit voor een nadere kennismaking en willen we de beschikbare plaatsen in de Ondernemersschool toekennen aan de aspirant-ondernemers die echt werk willen maken van hun bedrijf.

Voorbehoud

 • Begin maart wordt aan de hand van de belangstelling voor de Ondernemerschool en de stand van zaken van de coronacrisis bepaald of de Ondernemersschool doorgang kan vinden;
 • Afhankelijk van de geldende maatregelen van de Rijksoverheid in bestrijding van het coronavirus zal het programma zowel offline (face-to-face) en/of (gedeeltelijk) online kunnen plaatsvinden.

Heb je vragen?

Als je vragen hebt kan je contact opnemen met Irma de Graaff, ondernemerscoach in Ter Zake Het Ondernemershuis, via  079 346 970 of stuur een mailtje naar info@tzho.nl.

 

 

De Ondernemerschool van Qredits wordt ondersteund door 

   

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.