Ter Zake

Small Business (starters en zzp'ers)

Als starter of zzp’er weet jij dat beginnen met ondernemen een kwestie van pionieren is. Je weg zoeken, informatie vergaren, obstakels overwinnen én doorzetten. In Ter Zake Het Ondernemershuis helpen wij je graag om van jouw ondernemerschap een succes te maken.


 

Je eigen coach

Handig, een eigen ondernemerscoach. De coach helpt je bij vragen over bijvoorbeeld belastingen, financiën en het opstellen van een businessplan. Zij wijst je de weg binnen de gemeente en kan je in contact brengen met organisaties en bedrijven. Deze service is geheel gratis.

Maak snel een afspraak met ondernemerscoach Irma de Graaff, telefoon 079 - 34 69 700. 


 

Small Business Events

‘Small Business Events’ is een interessant programma voor en door ondernemers (zzp en mkb) in de regio Zoetermeer. ‘Small Business Events’ worden vormgegeven in een samenwerkingsverband tussen de Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ, gemeente Zoetermeer en ondernemers uit Zoetermeer. De events zijn een reeks bijeenkomsten met interessante onderwerpen met als doel ondernemers te inspireren zodat zij hun bedrijf goed kunnen opbouwen en continueren.

Programma: www.smallbusinesszoetermeer.nl


 

Kennissessies "Durf te vragen!"

Hoe pakken andere ondernemers hun zaken aan? Hoe kan ik slim samenwerken? Welke mogelijkheden zijn er om mijn netwerk uit te breiden? Als ondernemer is het handig als je over veel verschillende onderwerpen actuele kennis hebt. Ontbreekt jou soms ook wat kennis of mis je een sparringpartner? Benut de kennis en ervaring van andere ondernemers en kom naar een van de kennissessies "Durf te vragen!", die elk kwartaal worden georganiseerd. Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende staat gepland.

Programma: www.smallbusinesszoetermeer.nl

 


 

Move2Social Groene Hart

 

Move2Social is een vier maanden durend versnellingsprogramma voor sociale ondernemers, waarmee je jouw onderneming een boost kunt geven. Je krijgt 8 workshopdagen aangeboden, waarin je aan de hand van het Social Business Model Canvas van KplusV steeds een ander onderdeel van jouw bedrijf onder de loep neemt. Van financiën tot marketing, en van HR tot het meten van impact. Tijdens de workshopdagen krijg je van experts op elk onderwerp een presentatie, die je tijdens de dagen direct vertaalt naar wat jij daar in de praktijk mee kunt..

Aanmelden en selectie

Wil je kennismaken met het programma? Schrijf je dan in voor de informatiebijeenkomst op 1 oktober, om 19.00 uur in het Werkcafé in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Je kunt je tot 14 oktober aanmelden om deel te nemen aan het programma. Eind oktober laten we je weten of je bent geselecteerd voor het programma.

Voorwaarden voor deelname

  • Jouw onderneming is gevestigd of zal zich vestigen in gemeente Alphen aan den Rijn, gemeente Waddinxveen of gemeente Zoetermeer.
  • In jouw onderneming staat maatschappelijke impact voorop.
  • Je genereert inkomsten uit de markt en investeert (een deel van) de winst in je onderneming.
  • Jouw idee voor een sociaal onderneming bevindt zich in de startfase en is klaar om de markt te betreden of jouw sociaal onderneming bestaat maximaal drie jaar.
  • Je neemt zelf deel aan het programma en woont alle sessies bij.

Informatie en aanmelden: https://move2social.nl/groene-hart/ 


 

Workshops

Ondernemersnetwerk partners en/of ondernemers organiseren regelmatig kennissessies en workshops in Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3, Zoetermeer. Klik hier voor het programma met aanbod van workshops.


 

Ondernemersschool Zoetermeer

Hoewel een eigen bedrijf beginnen een kwestie van doen is, maakt een slimme voorbereiding de kans van slagen groter. Gemeente Zoetermeer stimuleert goed ondernemerschap en biedt in samenwerking met de ondernemersvereniging RvOZ en Qredits Microfinanciering Nederland (door)starters de "Ondernemersschool Zoetermeer" aan (voorheen genaamd "EigenBaas Avondschool").

Voor meer informatie over de Ondernemersschool Zoetermeer: Irma de Graaff, ondernemerscoach Ter Zake Het Ondernemershuis: 079 - 34 69 700


 

Oriëntatie op zelfstandig ondernemerschap

 

Regionale Startersavond

Save the date
De datum van de eerstvolgende Regionale Startersavond wordt hier gepubliceerd.

Terugblik 2018
Op woensdagavond 21 november konden startende ondernemers naar de gratis toegankelijke Regionale Startersavond. Ondernemers en deskundigen boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken, bestemd voor aspirant en recent gestarte ondernemers uit de regio Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. 

Startersdagen Kamer van Koophandel

Ter Zake Het Ondernemershuis neemt deel aan de landelijke startersdagen van de Kamer van Koophandel op:

  • zaterdag 22 juni 2019, locatie Den Haag;
  • zaterdag 2 november 2019, locatie Rotterdam. Link naar informatie.

 

Ter Zake Het Ondernemershuis

De centrale ontmoetingsplek voor alle ondernemers, dus ook voor jou als starter of zzp'er. Netwerken kan hier in een ongedwongen sfeer. Je kunt er met collega-ondernemers afspreken onder het genot van een gratis kop koffie of thee. Overleggen met een groep kan in één van de vergaderzalen. In Ter Zake Het Ondernemershuis tref je allerhande informatie voor ondernemers. Naast ondernemersspreekuren vinden er regelmatig workshops, trainingen en bijeenkomsten plaats.

Kijk hier voor de agenda of kom gewoon langs op Markt 3 in Zoetermeer.


 

Blijf op de hoogte

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van alle activiteiten in en rondom Ter Zake Het Ondernemershuis? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan een aantal keer per jaar een nieuwsbrief en je ontvangt regelmatig uitnodigingen voor bijeenkomsten. 

Aanmelden nieuwsbrief


 

Handige links

Online is veel behulpzame informatie te vinden. Een aantal handige sites hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.

 

 

Speciaal voor starters en zzp'ers

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.