Ter Zake

Bent u zzp'er met weinig of geen werk?

09-10-2021 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Veel ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Voor een deel van hen biedt een ondersteuningsmaatregel voldoende uitkomst. Maar er zijn ook heel wat ondernemers die zich heroriënteren. De meerderheid wil door en kan daarbij ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld om hun ondernemersperspectief te versterken of zich te laten bij- of omscholen.

Gemeenten bieden drie routes aan zzp’ers die Tozo hebben aangevraagd

1. Versterken van de eigen onderneming, bijvoorbeeld door een nieuw businessmodel of de keuze voor andere activiteiten.
2. Zoeken van een oplossing voor (financiële) problemen.
3. Kiezen voor een baan of bijbaan in loondienst.

Neem voor deze routes contact op met uw eigen gemeente. Ondernemers uit Zoetermeer kunnen de gemeente bellen via 14079; optie 3, optie 4. Voor de derde route kunt u ook contact opnemen met het RMT Haaglanden.

Wat is het RMT Haaglanden?

Voor hen die een extra duwtje in de rug nodig hebben bij het zoeken en vinden van werk, staat in deze regio het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden klaar. Daarin werken coaches van UWV, vakbonden en gemeenten samen om u nog beter te helpen.

Het team biedt aanvullende dienstverlening voor medewerkers/werkzoekenden die (vanaf 12 maart 2020) hun baan hebben verloren of gaan verliezen vanwege COVID-19. Het gaat om ondersteuning op maat, waarbij het niet uitmaakt of iemand al een uitkering of nog een baan heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) baanverlies.

>> Heroriëntatie en inspiratie voor zzp'ers, WSP Haaglanden.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.