Ter Zake

Coronavirus informatie voor ondernemers

29-06-2020 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Overzicht met meest recente maatregelen voor ondernemers en nuttige tips en kennis van de Rijksoverheid, landelijke branche- en belangenorganisaties over initiatieven voor ondernemers. 

Inwoners, zzp'ers en ondernemers maken een heftige tijd door. Dit hebben we niet eerder meegemaakt. De gemeente Zoetermeer wil u laten weten dat we aan u denken en dat wij er voor u zijn.
Op 15, 23, 31 maart, 21 april, 6, 19 mei en 24 juni heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Deze maatregelen hebben grote gevolgen voor de economie en onze ondernemingen en leveren veel vragen op. Vanuit de overheid en diverse branche- en belangenorganisaties voor ondernemers is informatie beschikbaar gesteld. Deze organisaties verversen hun informatie conform de actuele stand van zaken. Blijf deze bronnen dus goed volgen. De -naar ons inzicht- belangrijkste hebben wij hier voor u op een rij gezet. Heeft u een bijdrage en/of een aanvulling? Mail ons dan via info@tzho.nl .

Het format van deze pagina is aangepast per 29 juni 2020.

 

Gemeente Zoetermeer voor ondernemers

Gemeente Zoetermeer is er voor u.

Heeft u vragen of problemen? Bel!

Heeft u vragen of heeft u acute financiele problemen? Neem dan contact op met de gemeente Zoetermeer om samen met u te kijken naar de mogelijkheden en om u de weg te wijzen naar de juiste instanties. Bel de gemeente Zoetermeer via het gemeentelijk informatiepunt op:

  14 079
 

Nieuwsbrief voor ondernemers

Wilt u informatie per e-mail ontvangen over nieuwe maatregelen voor ondernemers in Zoetermeer? Laat dan hier uw e-mailadres achter: Ja, ik meld mij aan.

Voor het laatste nieuws volgt u Ter Zake ook op twitter en Facebook.

Nieuwsbrief archief:

 
Links naar actuele bronnen

Via onderstaande links kunt u snel naar een van de volgende onderwerpen:

 
Richtlijnen Rijksoverheid

Maatregelen in de aanpak van het coronavirus.

Richtlijnen rijksoverheid

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 

 
Uitgelicht - 12 juni

Coronaproof activiteit organiseren?

De coronamaatregelen brengen heel wat uitdagingen met zich mee voor ondernemers. Twijfelt u of bepaalde activiteiten zijn toegestaan?

In Zoetermeer kunnen bedrijven, instellingen, verenigingen en stichtingen met vragen hierover terecht bij de gemeente via corona_ondernemen@zoetermeer.nl. Omschrijf wat u van plan bent en vul dat aan met beeldmateriaal, zoals foto’s, plattegronden en tekeningen. Ook is het zinvol om alternatieve plannen te beschrijven. Mocht het plan van uw voorkeur niet akkoord zijn, dan kunnen die ook direct worden bekeken.

Handhavingsjuristen van de gemeente kijken naar uw plan(nen) en geven zo snel mogelijk antwoord. Zet in de mail ook uw contactpersoon bij de gemeente.

De gemeente Zoetermeer wil u snel duidelijkheid bieden.

 
WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal

WSP ZHC

Heeft u mensen bij u werken via het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal? En heeft u hier met betrekking tot het coronavirus vragen over? U kunt de accountmanagers van het WSP ZHC bellen, hun telefoonnummers vindt u via:

 
Georganiseerd bedrijfsleven

Ondernemersverenifing RvOZ en Floravontuur Businessclub

Dat de maatregelen in het kader van het coronavirus grote gevolgen hebben voor de economie en de ondernemingen in Zoetermeer mag duidelijk zijn. Mochten ondernemers in deze netwerken hier directe schade van ondervinden dan is het verzoek dit te melden d.m.v. een mailtje aan secretariaat@rvoz.nl. Dan gaat de RvOZ kijken waar ze ondernemers mogelijk van dienst kunnen zijn. Mocht je aanvullende informatie hebben waarvan je denkt dat het voor je collega’s van belang kan zijn dan verzoekt de RvOZ dit ook te delen. Dit kan via de mail of de speciale LinkedIn-groep die samen met Floravontuur Promotie Zoetermeer is opengesteld..

 
< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.