Ter Zake

Doe mee aan de Kleinbedrijf Index vragenlijst

19-09-2022 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

In 2020 is Qredits gestart met de Kleinbedrijf Index in samenwerking met met ONL en de Hogeschool van Utrecht. Met deze index meten we elk half jaar hoe het Kleinbedrijf ervoor staat. Inmiddels staat de 7e editie in de steigers.

Het Kleinbedrijf: de motor van de Nederlandse economie
Wij vinden dat er te weinig onderzoek wordt gedaan naar kleinbedrijf-ondernemers. En dat terwijl deze groep 95,5% van alle 1,1 miljoen ondernemers vertegenwoordigt in Nederland. Zij zorgen samen voor bijna een kwart van alle bedrijfswinsten en voor een derde van de werkgelegenheid in het bedrijfsleven.

Meer aandacht voor deze groep is nodig en daar zorgt de Kleinbedrijf Index voor. Met de resultaten zoeken wij de pers en politiek Den Haag op om huidig beleid te kunnen beïnvloeden. Met de resultaten van de 6e editie zijn we bijvoorbeeld woensdag 11 mei jl. in gesprek gegaan met diverse Kamerleden tijdens een ontbijtsessie in Den Haag. Deze sessie heeft bijgedragen aan de volgende besluitvorming.

  • Ondernemers krijgen twee jaar langer uitstel van afbetaling van hun belastingschuld; 
  • Het ontwikkelen van één loket voor subsidies ter voorkoming van onduidelijkheden.

Doe mee
Uiteraard is er geen KB Index zonder de inzet van jou als ondernemer. Vul daarom onze KB Index vragenlijst in. Zeker in deze huidige tijd van onzekerheid en enorme lasten is jouw mening super belangrijk.

>> Naar de vragenlijst.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.