Ter Zake

“Een gemotiveerde leerling is goud waard voor je bedrijf”

18-12-2014 Bron: Sociaal Economische Agenda (SEA)

SEBO-keurmerkhouder Michel van den Bosch begeleidt sinds een jaar stagiair Mike de Gans, leerling van het Atrium in Zoetermeer. Het uiteindelijke doel is een vast dienstverband voor Mike bij zijn bedrijf Bosch Glaskunst. “Mike heeft zich in één jaar goed ontwikkeld. Als hij zo doorgroeit dan hebben we straks een jongere minder met afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Michel van den Bosch, lid van het platform Sociaal Economisch Betrokken Ondernemers (SEBO).

“Met de Participatiewet dreigen juist jongeren met een lichte arbeidsbeperking buiten de boot te vallen. Maar als je er als ondernemer tijd in steekt en geduld hebt, dan kan zo iemand zich heel goed ontwikkelen”, weet Van den Bosch uit eigen ervaring. “Mike is een harde werker en secuur, zulke mensen kan ik goed gebruiken.”

Het mes snijdt aan twee kanten, meent hij: “Als ondernemer krijg je er veel voor terug. Ik vind het leuk om Mike een kans te geven zich te ontwikkelen. Ik heb nooit geweten dat het onderwijzen in mij zat, dat is leuk om te ontdekken. Toen Mike een jaar geleden binnenkwam had hij nog niet de capaciteiten die hij nu heeft. Ik moest op de rolmaat eerst de millimeters en centimeters uitleggen. Nu praat en denkt Mike in centimeters. Hij is leergierig en serieus, hij draait goed mee in het team. Ik hoop dat hij hier op zijn 65ste nog rond loopt, hij heeft er de capaciteiten voor. Als je als ondernemer investeert heb je ook een loyale werknemer voor het leven.”

“Ik werk het liefst met mijn handen”
Mike is 15 jaar en zit in het derde leerjaar van het Atrium, school voor praktijkonderwijs in Zoetermeer. Hij loopt twee dagen stage per week. Het zijn de favoriete doordeweekse dagen van Mike. Hij is altijd op tijd. ’s Morgens als hij binnenkomt neemt Michel van den Bosch of een collega met Mike door wat er die dag moet gebeuren. Aan het einde van de week werkt Mike zijn stageboek bij.

“Ik werk het liefst met mijn handen. Op school krijg ik lezen en taal, maar dat is saai. Bij Bosch Glaskunst leer ik veel dingen voor later. Ik maak zelf glazen naambordjes, zorg voor verzending en help bij het plaatsen van grafmonumenten. Het stageverslag doe ik samen met Michel. Dat gaat steeds beter”, vindt Mike. En Michel vult hem aan: “Mike leert door het stageverslag niet alleen beter formuleren maar ook hoe je het document kunt opmaken en verfraaien met illustraties. Die vaardigheden kan hij in de praktijk weer gebruiken in het bedrijf. Zo leert hij alle facetten in het werkproces.”

Vertrouwen
Mike draait na een jaar bijna volledig in de productie mee. “De maandag bereidt hij zijn opdracht voor, de donderdag kan hij het product afmaken”, aldus Van den Bosch. “Ik adviseer scholen om hun leerlingen op een andere manier stage te laten lopen. Nu zijn het vaak snuffelstages van een paar weken. In die korte tijd kan je niet zoveel leren over de productie. Als een leerling het bij een bepaald bedrijf naar zijn zin heeft, zou ik hem daar langer laten meelopen. En tegen bedrijven zeg ik: investeer in een stagiair, want een gemotiveerde leerling is goud waard.” Mike vindt het heel gewoon dat hij zijn werk op zijn stageadres goed doet: “Ik ben blij om hier stage te lopen. Ik krijg vertrouwen van de mensen die hier werken.”

“Helemaal opgebloeid”
Vader John de Gans is blij dat zijn zoon stage loopt bij Bosch Glaskunst. “Sinds Mike onder begeleiding van Michel stage loopt, herkennen we onze zoon weer terug. Hij zat thuis niet lekker in zijn vel, was doelloos, werd lui en behoorlijk tegendraads. Nu is dat verdwenen. Hij heeft weer een doel in zijn leven. Hij is helemaal opgebloeid”, benadrukt John de Gans. “Op stagedagen is hij heel vrolijk en in de schoolvakantie gaat hij met plezier geheel vrijwillig naar `zijn werk’ bij Bosch Glaskunst. Mensen als Michel zijn voor ouders een zegen. Hij neemt de tijd om de discipline van het productieproces bij te brengen. Een papieren instructie werkt niet. Mike  moet het voor zich zien, dan kan hij het zich prima eigen maken.” 

Meer over de Participatiewet in de media:
Een werkplek voor langere tijd vinden (762,7 KB)
Participeert u mee in 2015? (135,9 KB)

Ook interesse in het begeleiden van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem contact op met het WGSP Zoetermeer via www.wgsp-zoetermeer.nl

 

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.