Ter Zake

Eerste zeventien bedrijven ontvangen vernieuwd SEBO-keurmerk

07-07-2015 Bron: Sociaal Economische Agenda (SEA)

Op 6 juli ontvingen de eerste zeventien bedrijven het vernieuwde SEBO-keurmerk. SEBO is een keurmerk voor bedrijven die actief maatschappelijk bewust ondernemen. Hoe meer SEBO-ondernemers in Zoetermeer, hoe beter het ondernemersklimaat en onderwijs in de stad. Dit zorgt voor meer stageplaatsen, integratie van kennis van het bedrijfsleven en onderwijs en dus meer kans voor mensen op een baan. Het streven is om in 2015 minimaal 30 ondernemers het SEBO-keurmerk toe te kennen en in 2016 nog eens zeventig ondernemingen daar bovenop.

“SEBO verbindt onderwijs, economie, sociale zaken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Gewoon ondernemen is al moeilijk genoeg, sociaal ondernemen vindt de gemeente heel belangrijk. Zoetermeer wil lokale ondernemers met een hart voor de stad dan ook volop kansen bieden. Daarom hebben SEBO bedrijven bij de gemeente een streepje voor als het gaat om opdrachten. Dit geldt voor grote en kleine bedrijven en ZZP-ers”, aldus Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken.

Vernieuwing SEBO-keurmerk
SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming. Het in 2009 in het leven geroepen SEBO-keurmerk is in 2015 aangescherpt. Nu kunnen alle lokale ondernemers (ook ZZP-ers!) die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of zich hard maken voor sociale en maatschappelijke doelen, in aanmerking komen voor het vernieuwde SEBO-Keurmerk. Zij hebben bij enkelvoudig aanbesteding de voorkeur van de gemeente en worden bij meervoudig onderhandse aanbestedingen uitgenodigd. Ondernemingen die dit keurmerk aanvragen, worden getoetst door het Keurmerkinstituut. Oude SEBO-keurmerken zijn niet geldig meer.

De eerste zeventien herkeuringen
De volgende ondernemingen hebben tijdens het Thuisblijversevent van de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) het vernieuwde SEBO-keurmerk gekregen: Aannemersbedrijf Van der Meer BV, Bakker Ammerlaan, Blomsma Groep, Bosch Glaskunst, Den Elzen Schadeherstellers, Direct Zorg, Ecoware, Flexibility, Groenprojecten Zoetermeer BV, HABO GWW, Leen Menken, Milieu Express, M. van der Spek Hoveniers, Scholte Verhuis Groep Euromovers, SKN Bouw, Spectrum Communicatie en VL Mail Service/Selektvracht.

Zaken doen bij deze ondernemers is goed voor de ondernemer én goed voor de stad: https://youtu.be/bks4HnS7MPI; https://youtu.be/H0O5zQ_Sbh0; https://youtu.be/b1CmAMvtA_I

Meer weten: www.zoetermeer.nl/ondernemers/sebo-keurmerk

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.