Ter Zake

Heroriëntatie eigen onderneming

08-05-2021 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Bent je als ondernemer zwaar getroffen door de maatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus en wil je na de crisis weer aan jouw onderneming gaan werken? De gemeente Zoetermeer kan je daarbij ondersteunen via een programma voor heroriëntatie op de eigen onderneming. Dit programma wordt momenteel verder uitgewerkt en bestaat vooralsnog uit de volgende onderdelen.

Toekomstgericht ondernemen

Met vertrouwen de toekomst tegemoet? Misschien is het nu nog lastig te geloven. Maar met de juiste draai aan je businessmodel kan je best wel eens sterker uit de strijd komen. Voor bestaande ondernemers die willen gaan hervormen of vernieuwen kan het programma ‘Toekomstgericht Ondernemen’ van Qredits Microfinanciering Nederland de uitkomst zijn.

6 weken les

Hoe kom je tot dat nieuwe businessmodel? Daar hebben we bij Qredits een lesprogramma voor ontwikkeld. Je zult in de eerste zes weken elke week online klassikaal begeleid worden in dit traject door de docent. Aanvullend zijn er gastdocenten die belangrijke onderwerpen extra uitlichten in deze lessen. Zowel op persoonlijk ondernemerschap als financieel vlak dagen we je uit goed na te denken over je model. Zodat het uiteindelijk staat als een huis!

100 dagen knallen

Na deze eerste anderhalve maand heb jij een nieuw businessmodel staan. In de 100 dagen erna ga je aan de slag. En omdat je het niet alleen doet, maar in groepsverband, heb je meteen een stok achter de deur om je ervaringen in die 100 dagen te delen. Gedeelde smart is immers halve smart. In de tussentijd kun je voor je vragen altijd terecht bij je docent. Je hoeft het dus zeker niet alleen te doen, maar jij bent wel aan zet.

Kijk voor meer uitleg over het programma Toekomstgericht Ondernemen op: qredits.nl/academy/toekomstgericht-ondernemen.

Voor informatie en aanmelden kan je met de gemeente Zoetermeer contact opnemen via Michelle de la Fuente, e-mail: m.delafuente@debinnenbaan.nl.

Toekomstgericht ondernemen wordt ondersteund door:

 

Coaching

Het ondernemerschap kent vele aspecten. Als ondernemer krijg je ook te maken met dingen waar je van nature minder goed in bent. Waar kan jij hulp bij gebruiken? Een voorbeeld hiervan is de ondernemer die inhoudelijk zijn vak goed verstaat, maar bijvoorbeeld moeite heeft om de administratie gestructureerd bij te houden. Een coach van Qredits kan jou, vanuit zijn of haar specifieke kennis en ervaring, helpen om een goede basis te leggen voor je succesvol ondernemerschap.

Informatie: https://qredits.nl/coaching/coachingsaanbod/

Ondernemersklankbord helpt het MKB

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bovendien staat OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. OKB adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Ondernemersklankbord spreekuur in Zoetermeer.

Belangrijke mededeling
In verband met het coronavirus houdt het OKB de spreekuren momenteel bij voorkeur via Zoom/Teams/Skype of FaceTime. Er zijn ook mogelijkheden om op locatie af te spreken mits er voldoende ruimte is om de corona-restricties te respecteren.

Nuttige links

Overzicht regelingen

Hulp of een luisterend oor

Digitale tools

B2B webinars en kennisdeling 

  • Op de scalebooster covid-19 webpagina staat een agenda gevuld met waardevolle b2b webinars in het kader van kennisdeling: https://scalebooster.nl/nl/covid-19
    NB: Scale booster is een initiatief van de gemeente Zoetermeer in het kader van het stimuleren van het vestigingsklimaat voor start- & scale-ups in de vier sterke economische sectoren in Zoetermeer.

 

Tot slot: Deze webpagina "heroriëntatie eigen onderneming" is nog in ontwikkeling. De volgende update is gepland op 20 mei. Houd deze pagina daarom goed in de gaten of neem een abonnement op de nieuwsbrief van Ter Zake (optie: "Ter Zake Corona Nieuws"), zodat wij je kunnen informeren.  

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.