Ter Zake

Houd de lijn vrij: landelijke campagne voor toegankelijkheid

02-04-2019 Bron: Sociaal Economische Agenda (SEA)

Heeft u de geribbelde tegels op het Stadhuisplein weleens gezien? En weet u waar ze voor zijn? Dankzij deze tegels kunnen mensen met een visuele beperking hun weg vinden in de openbare ruimte. Vaak staan daar obstakels op, en dat levert lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers.

Gemeente Zoetermeer heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan en wil aandacht geven aan het vrijhouden van deze lijnen. Dit doet de gemeente door landelijke campagne ‘Houd de lijn vrij!’ te steunen die in de week van 8 tot en met 12 april in heel Nederland gehouden wordt.

Doet u als winkelier mee?
Kom dan op maandag 8 april naar het Stadhuisplein en ervaar hoe het is om te leven met een visuele beperking. Van 15:00 tot 15:30 uur is de aftrap van de campagne op het Stadhuisplein. Wethouders Ingeborg ter Laak (toegankelijkheid) en Marc Rosier (verkeer) plakken dan een stickertegel met het symbool van de actie naast een geleidelijn. Daarna kunt u met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels lopen over het Stadhuisplein. U wordt begeleid door leden van de Toegankelijkheidsraad. Op woensdag 10 april kunt u ook meedoen tussen 15.00 en 17.30 uur en vrijdag 12 april tussen 14.00 en 17.00 u.

Graag aanmelden via projectenstadsbeheer@zoetermeer.nl ovv 'Houd de lijn vrij!'

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.