Ter Zake

Hulp bij heroriëntatie. U staat er niet alleen voor!

12-08-2022 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf? Wilt u een switch maken naar werk in loondienst? Heeft u schulden opgebouwd, die u zelf niet kunt oplossen? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden.

De gemeente Zoetermeer wijst u graag op de mogelijkheden binnen hulp bij heroriëntatie. Ook andere organisaties staan voor u klaar.

Kansen op de arbeidsmarkt

Leren en werken
Wilt u een opleiding volgen? Of denkt u aan het combineren van leren en werken? Het Leerwerkloket Haaglanden kan u helpen.
 
NL leert door 
NL leert door is een landelijk initiatief. U kunt gebruikmaken van persoonlijk ontwikkeladvies en/of online scholing volgen. Door uzelf te ontwikkelen, blijft u wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid | Nederland leert door.

Versterken van de onderneming

Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal

Bent u zelfstandig ondernemer en bent u geraakt door veranderingen in de markt? Het Regionaal Mobiliteitsteam Zuid-Holland Centraal (RMT ZHC) helpt werkzoekenden, werknemers en ondernemers met onder andere kosteloze (om)scholing en begeleiding. Lees hier meer. 

In de regio Zoetermeer is mevrouw Michelle de la Fuente het eerste aanspreekpunt. Neem contact op met Ter Zake Het Ondernemershuis in Zoetermeer of stuur een e-mail naar info@tzho.nl en zij neemt contact met u op voor een verkennend gesprek over uw mogelijkheden.

MKBDoorgaan
Deze landelijke stichting geeft gratis hulp aan ondernemers met (financiële) problemen die hun bedrijf gezond willen houden. Kijk voor meer informatie op de website MKBDoorgaan.

 
Ondernemersklankbord
Ervaren oud-ondernemers bieden coaching en advies over alles dat met ondernemen te maken heeft. Denk aan het voorkomen van een faillissement, overname, juridische- en geldzaken, marketing en bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op de website van het Ondernemersklankbord. Zij hebben ook een spreekuur in Ter Zake Het Ondernemershuis. 

Financiële hulp

Bijstand voor zelfstandig ondernemers (Bbz)
Met een Bbz-uitkering kunt u de kosten van uw levensonderhoud blijven betalen. U kunt ook een lening krijgen voor investeringen in uw bedrijf en het oplossen van schulden. Voor de gemeente Zoetermeer wordt deze regeling uitgevoerd door het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam. Kijk voor meer informatie in het product Bijstand voor zelfstandigen.
 
Hulp bij schulden voor ondernemers
Gemeente Zoetermeer biedt schuldhulpverlening aan (ex-)ondernemers en zzp’ers die het niet lukt hun schulden zelf op te lossen. Maak snel een afspraak met een consulent om samen de problemen te bespreken en te voorkomen dat u meer schulden krijgt. De hulp bestaat uit schuldsanering en budgetbegeleiding. U kunt ook bellen met 14 079. Kijk voor meer informatie in het product Hulp bij geldzaken en schulden voor ondernemers en zzp'ers.
 
Geldfit Zakelijk
Heeft u geldzorgen? Doe de test en ontdek hoe u er als ondernemer financieel voorstaat.
 
Huurcompensatie
Heeft u een bedrijf in Zoetermeer en bent u huurder van de gemeente? Dan kunt u huurcompensatie aanvragen. Voorwaarde is dat u te maken heeft (gehad) met een daling van uw omzet als direct gevolg van maatregelen rondom de coronacrisis.
Dient uw organisatie maatschappelijk belang en huurt u van de gemeente? Dan kunt u zowel huurcompensatie als steun aanvragen.
Dient uw organisatie maatschappelijk belang maar huurt u niet van de gemeente? Dan kunt u alleen steun aanvragen.
Huurcompensatie en/of steun voor organisaties (vanwege coronacrisis)

Handige links

Coronavirus: informatie voor ondernemers
Zoetermeerwijzer | thema Geldzaken
Rijksoverheid | financiële regelingen coronavirus
Kamer van Koophandel | coronaloket

>> Hulp bij heroriëntatie en schulden in de gemeente Zoetermeer

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.