Ter Zake

Kans voor ondernemers: Hulp van young professionals bij Digitaal Veilig Ondernemen & AVG-wetgeving

26-04-2022 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

In juni 2022 organiseert MKB Digiwerkplaats in samenwerkingmet studenten van de opleiding Information SecurityManagement (ISM) van de Haagse Hogeschool een drietal projecten die ondernemers gedurende een maand kosteloos helpen met onderstaande thema's:

 • Digitaal Veilig Ondernemen
  Vraag jij je af hoe weerbaar jouw bedrijf is tegen cyberrisico's? Steeds meer criminelen gaan de deur niet meer uit en proberen digitaal hun slag te slaan. Voorkom dat jouw onderneming ook slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen zijn opgesteld om ondernemers te helpen hun weerbaarheid tegen cyberrisico's te vergroten. Heb jij ook behoefte de kwetsbaarheid van jouw bedrijf in kaart te brengen en digitaalveilig(er) te ondernemen? Meld je aan voor dit project waarbij je hulp krijgt de basisprincipes te implementeren.

  >> Informatie en registratie
   
 • Digitale Stresstest
  Je hebt eigenlijk geen idee of je de zaken goed hebt geregeld wanneer een onvoorziene situatie zich voordoet? Zijn er back–ups van je databestanden? Is het mogelijk om je werk elders te hervatten? Hoe snel kan je de business weer oppakken na een grote brand, stroomuitval, waterschade of een data–hack? Voel je je aangesproken? Meld je dan voor dit project aan waarbij studenten een digitale stresstest voor je zullen uitvoeren. Zij zullen risico’s in kaart brengen en een business continuity–plan opleveren.

  >> Informatie en registratie
   
 • AVG-wetgeving
  AVG wetgeving, oh ja hoe zat dat ook alweer? Jouw onderneming beschikt zeer waarschijnlijk over een website? En wellicht verwerk je ook persoonsgegevens? Dan gelden er regels waaraan je je moet houden. Anders riskeer je een boete. Sinds 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving; de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betreft richtlijnen en verantwoordingsplichten waar een bedrijf zich aan moet houden. Heb je het idee dat je hier nog wel wat ondersteuning bij kunt gebruiken? Dan is dit project interessant voor jou.

  >> Informatie en registratie

Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.