Ter Zake

MKB-noodlijn is geopend!

02-02-2021 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Stichting IMK en ONL voor ondernemers werken samen: MKB-noodlijn is geopend!

Je hart luchten over je gesloten zaak of een luisterend oor over de druk op je persoonlijke situatie? Bel 088 999 0000 en krijg direct een van de professionals van Stichting IMK en ONL voor ondernemers aan de telefoon die er voor jou als ondernemer zijn! Wij begrijpen als geen ander dat deze periode enorm veel van je vraagt en het perspectief soms ver te zoeken is. We helpen graag bij de problemen waar je tegenaan loopt!

De coronacrisis vraagt alle lange tijd veel van iedereen, maar met name van ondernemers. De druk op je financiën, je personeel en ook op je persoonlijke situatie is groot. Het voelt soms alsof je schreeuwt om hulp en geen antwoord krijgt, maar tegelijk wel alle ballen de lucht in moet houden.

In de media en in de politiek is veel aandacht besteed aan de coronaregels en eventuele steun voor ondernemers, maar er is vrijwel geen aandacht uitgegaan naar de soms benarde persoonlijke situatie van ondernemers. De financiële problemen binnen het bedrijf en de toenemende druk om een oplossing te vinden, vraagt niet alleen veel van jou als ondernemer, maar kan ook invloed hebben op je gezin, familie of  vrienden. Stichting 155 (IMK) staat daarom in samenwerking met ONL voor Ondernemers telefonisch voor je klaar om een luisterend oor te bieden!

Tips van de hulplijn voor ondernemers in nood

  • Zorg dat je zaken op orde zijn".Zorg dat je administratie picobello is en dat alles klaar staat om weer te starten als dat kan. Dan kan je het loslaten."
  • Lucht je hart bij iemand bij wie je je veilig voelt. "Zoek iemand die niet te dicht staat bij je situatie. Huisgenoten zijn lastig, net als ondernemers in dezelfde branche: zij zitten vaak in dezelfde malaise. Zoek iemand die luistert, zijn mond houdt en van wie je weet dat diegene snapt in welke situatie je verkeert. Iemand met empathie."
  • Maak een stappenplan. "Dit gaat erg om discipline opbrengen: op een gegeven moment zijn alle series wel bekeken en is je winkel schoon. Om je nuttig te voelen zul je moeten opstaan om een plannetje te maken waarbij je ritme en structuur in je dagen creëert. Dat kan betekenen iets doen voor je onderneming, maar hoeft niet zo te zijn."
< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.