Ter Zake

Brief aan ondernemers van wethouders over ondernemen tijdens corona

06-04-2020 Bron: Ter Zake Het Ondernemershuis

Wethouders Jan Iedema (Economische Zaken) en Margreet van Driel (Werk en Inkomen) hebben Zoetermeerse ondernemers via een brief per e-mail geïnformeerd over ondernemen in tijden van corona.
De brief gaat in op de huidige bijzondere situatie waarin veel op ondernemers af komt en er een sterk beroep wordt gedaan op het doorzettings- en overlevingsvermogen van ondernemers. Dit zorgt voor veel stress en vragen. Vragen waar maar met moeite antwoord op komt en vragen die ondernemers nog nooit eerder bij de hand hebben gehad.
De gemeente Zoetermeer wil graag ondersteuning bieden waar mogelijk. Ondernemers kunnen bij vragen of (financiële) problemen de gemeente bellen om samen te kijken naar de mogelijkheden en om te helpen bij het vinden van de weg naar de juiste instanties. Dat kan via telefoonnummer 14 079 toets 3. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

Verder staat er een overzicht van maatregelen voor Zoetermeerse ondernemers in genoemd en worden bronnen van actuele informatie aangegeven.
De maatregelen voor Zoetermeerse ondernemeners zijn:

  • De gemeente heeft een speciaal team opgezet voor ondernemers die in de financiële problemen zitten of dreigen te raken door de maatregelen van het Rijk. Dit team staat voor u klaar om steun te bieden en u wegwijs te maken in de regelingen. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur via 14 079;
  • De gemeente gaat coulant om met ondernemers die niet aan de betalingsverplichtingen kunnen voldoen als gevolg van het coronavirus. De betalingsverplichting kan dan opgeschort worden tot 31 augustus 2020. U kunt dit aanvragen door hierover contact op te nemen met de contactpersoon die op de nota en/of lokale belastingbeschikking staat vermeld;
  • Er is automatisch uitstel verleend van de reeds ontvangen gemeentelijke belastingaanslag tot 31 augustus;
  • De gemeente heft geen precario voor terrassen en uitstalling, zolang het verbod op het openen van de horeca geldt.


Mocht u als ondernemer geen brief hebben ontvangen, dan kunt u de brief hier nalezen.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.