Ter Zake

Regionale Startersavond trekt veel bezoekers

29-11-2016 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Woensdag 23 november 2016 vond de tweede editie van de Regionale Startersavond plaats in Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Ruim 250 aspirant ondernemers uit de regio Zuid-Holland Centraal bezochten de startersavond. Ondernemers en deskundigen uit de regio boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken.

Wethouder Taco Kuiper opende als voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal de startersavond: ’Ik ben er trots op dat we deze avond hebben kunnen organiseren met de samenwerkende gemeenten. Gezien de opkomst is er veel behoefte aan. De startersavond biedt alle startende ondernemers in onze regio het voordeel om goed geïnformeerd van start te gaan.’

Startende ondernemers hebben behoefte aan informatie en advies. Reden voor de arbeidsmarktregio om een avond te organiseren waarbij starters in contact kunnen komen met alle partijen die voor hen relevant zijn. Dit jaar deelden drie nieuw gestarte regionale ondernemers hun do’s en don’ts onder begeleiding van de Kamer van Koophandel. Gedurende de hele avond was er een informatiemarkt met ruim vijfendertig standhouders en   konden bezoekers een keuze maken uit 10 verschillende workshops, uiteenlopend van ‘Strategisch effectief netwerken’ tot ‘Bepaal je eigen uurtarief’.

Regionale samenwerking
De startersavond is een initiatief van arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. De gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Voorschoten vormen samen de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Binnen deze regio werken de zes gemeenten, het UWV en DSW nauw samen met werkgevers en onderwijs in de regio. De Regionale Startersavond is een voorbeeld van deze succesvolle samenwerking.     

Netwerkregisseur voor startende bedrijven   
De regio Zuid-Holland Centraal biedt naast de jaarlijkse starteravond een regionale netwerkregisseur voor startende bedrijven: Daniëlla Bogdanic. Zij helpt bij vragen, wijst de weg binnen de regio en brengt starters in contact met organisaties en bedrijven. Kennismaken kan in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoeterneer. Meer informatie is te vinden op www.klaaromteondernemen.nl

Foto: Gestarte ondernemers Cioccio & Gelato, Souvy.nl en Fysiotherapie Beweeg en Ontspan delen ‘do’s en don’ts (Foto: Ron Jenner)

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.