Ter Zake

Terugbetalingsverplichting Tozo-lening uitgesteld tot 1 juli 2021

06-01-2021 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

De terugbetalingsverplichting op de lening voor bedrijfskapitaal Tozo wordt tijdelijk voor de duur van zes maanden uitgesteld tot 1 juli 2021. Tijdens deze periode wordt ook de rente-opbouw tijdelijk stopgezet.

Heeft u eerder dit jaar één of meerdere lening(en) bedrijfskapitaal in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) ontvangen?

Uitstel terugbetalingsverplichting.

Op 17 december 2020 heeft de minister besloten om de terugbetalingsverplichting op de lening voor bedrijfskapitaal Tozo tijdelijk voor de duur van zes maanden uit te stellen tot 1 juli 2021. Tijdens deze periode wordt ook de renteopbouw tijdelijk stopgezet. Dit als antwoord op signalen dat veel zelfstandig ondernemers nog niet vanaf 1 januari 2021 in staat zijn aan hun aflossings- en renteverplichtingen te voldoen. De voortdurende coronacrisis die verhindert dat ondernemers omzet kunnen draaien is hier debet aan.

Wat zijn de wijzigingen?

  • De verplichting om de Tozo-lening terug te betalen vangt voor bestaande en nieuwe leningen aan op 1 juli 2021 in plaats van 1 januari 2021;
  • De looptijd (de periode vanaf het moment van verstrekking tot het moment waarop deze moet zijn terugbetaald) van bestaande en nieuwe Tozo-leningen wordt verlengd met 6 maanden van 3 jaar tot 3,5 jaar;
  • Gedurende de maanden januari 2021 tot en met juni 2021 wordt geen rente opgebouwd op bestaande en nieuwe Tozo-leningen.

De gemeente Zoetermeer heeft de ondernemers, die een bedrijfskrediet hebben ontvangen,  hierover per brief geïnformeerd in week 52.

Lees op de website van de gemeente Zoetermeer ook wat u kunt doen als u wel aan uw rente- en aflossingverplichting wilt voldoen of als u vragen heeft over uw Tozo-lening.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.