Ter Zake

Mandelabrug open met ingang van donderdag 26 januari, 19.00 uur

24-01-2023 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Op donderdag 26 januari, 19.00 uur gaat de Nelson Mandelabrug weer open voor voetgangers en fietsers. De NS-treinen zullen dan ook weer stoppen op station Zoetermeer. Vanaf vrijdag 27 januari stopt de RandstadRail weer op halte Driemanspolder. Ook rijden er vanaf vrijdag 27 januari geen pendelbusjes meer.

De omleiding op de Zuidweg richting de Afrikaweg blijft nog enige tijd. Om op de Zuidweg weer twee rijstroken te kunnen gebruiken wordt de weg aangepast. Naar verwachting kan de Zuidweg in de loop van februari weer volledig worden gebruikt.

Ook het afgesloten deel van het fietspad Nootdorpsepad zal in de loop van februari weer open gaan. Hier vinden op dit moment nog werkzaamheden plaats.

Deze week wordt de basisondersteuning voor de delen van de Nelson Mandelabrug boven het NS-spoor en de Zuidweg afgerond. Ook de hellingbanen naar de noodbrug worden afgemaakt. Na het openen van de brug op donderdag 26 januari gaan de werkzaamheden nog door. De ondersteuning zal worden afgemaakt en de werkterreinen worden opgeruimd.

Zolang de werkzaamheden nog niet klaar zijn stoppen er nog geen bussen bij de bushalte langs de A12 en zijn in Rokkeveen bij Station Zoetermeer de tijdelijke bushaltes nog in gebruik.

>> Informatie Nelson Mandelabrug

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.