Ter Zake

Twee grootste businessclubs van Zoetermeer fuseren in Netwerk Zoetermeer

19-12-2020 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Het mag duidelijk zijn dat bedrijven het zwaar hebben in deze coronacrisis. Mede daardoor liggen businessclubs ook al lange tijd vrijwel stil. Het is namelijk moeilijk netwerken op anderhalve meter en online borrelen worden de mensen al snel zat. Toch vierden de twee grootste businessclubs van Zoetermeer vrijdag een fusie. Floravontuur en RVOZ Ondernemers gaan nu samen door het leven als Netwerk Zoetermeer.

De belangrijke fusie was in het Stadstheater van de naar inwonertal derde gemeente van Zuid-Holland. Het was er leeg door de coronamaatregelen, maar het werd een digitaal audiovisueel spektakel om het bundelen van de krachten te vieren. Dat de meeste ondernemers vanaf hun laptop de fusie moesten volgen vanwege corona was misschien licht ironisch. Want tijdens de coronacrisis bleek hoe belangrijk businessclubs zijn. "Je ziet bedrijven die op een steenworp van elkaar zitten", zegt Ruud Steggerda van Floravontuur. "De een heeft geen handel meer, terwijl de ander het vreselijk druk heeft. Ze gaan elkaar dan ondersteunen. Dan wordt er werk naar de buurman gebracht. Of samen gaan ze grote klussen klaren."

Startblokken

Ook na de crisis is het belangrijk om de samenwerking als een goed geoliede machine te laten lopen. Ondernemers zijn daarbij zelf aan zet. Volgens Benita van Wegen van ondernemersvereniging RVOZ zie je dat nu al bij veel ondernemers in deze corona-lockdown. "Ondernemers maken nu creatieve- en innovateve plannen voor als ze straks weer open mogen. Mensen staan in de startblokken om weer te ondernemen."

Foto: v.l.n.r.: Ruud Steggerda (Floravontuur en Benita van Weegen (RvOZ). (c) Floravontuur Promotie Zoetermeer.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.