Ter Zake

Uitbreiding terrassen horeca

29-05-2020 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Uitbreiding terrassen horeca

De horeca en terrassen in Zoetermeer mogen vanaf 1 juni 12.00 uur weer open.

Vanwege de coronamaatregelen biedt de gemeente horecaondernemers in Zoetermeer de mogelijkheid om tijdelijk hun terras uit te breiden of een nieuw terras te plaatsen. De gemeente heeft over de terrasuitbreiding overleg met Koninklijke Horeca Nederland, horecaondernemers, brandweer, politie en team handhaving.

Uitbreiden terras?

Ondernemers die hun bestaande terras tijdelijk willen vergroten of een nieuw terras willen plaatsen, moeten dat melden bij de gemeente via het formulier  Melding tijdelijke uitbreiding terras 2020 (98,5 KB)  (pdf). Het gaat specifiek om uitbreidingen en om nieuwe terrassen die direct bij het horecabedrijf ingenomen kunnen worden. De gemeente beoordeelt of de uitbreiding past binnen de voorwaarden van de regels die normaal gelden voor terrassen. Zo mag een uitbreiding niet leiden tot een beperking van de looproutes of de vlucht/calamiteitenroutes. Ook gaat de gemeente er van uit dat er overleg is geweest met de naastliggende bedrijven en/of buren.

Tijdelijk

De uitbreiding van de terrassen is tijdelijk en geldt totdat de gemeente dat herroept. Ondernemers hoeven geen melding te doen als zij een bestaand terras hebben, dat zij niet willen uitbreiden.

Bron

Gemeente Zoetermeer, webpagina: coronavirus informatie voor ondernemers

 

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.