Ter Zake

Veel energie na Regionale Startersavond

26-11-2018 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Startende ondernemers bezochten informatiemarkt en workshops

Wie succesvol een bedrijf wil beginnen of recent gestart is en meer behoefte heeft aan informatie, kon afgelopen woensdagavond 21 november naar de Regionale Startersavond bij Dekker Zoetermeer. De avond werd georganiseerd door de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer en Ter Zake Het Ondernemershuis. Er was een informatiemarkt en er konden workshops bezocht worden. Zo’n 300 bezoekers kwamen naar de startersavond.

Regionale ondernemers en deskundigen boden een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor starters uit de regio. De avond werd voor de vierde keer georganiseerd en is weer goed bezocht. De startersavond is er voor wie een eigen onderneming wil starten of kort geleden gestart is in de regio Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland of Zoetermeer. Dat de startersavond weer een succes is blijkt uit de eerste reacties. De bezoekers gaven aan veel energie te hebben gekregen na deze avond.

Informatiemarkt, workshops en netwerken

De avond werd plenair gestart met een welkom van Jan Iedema, wethouder Economie Zoetermeer. Iedema: “Ik ben hartstikke trots op alle starters. Ondernemen vergt moed en doorzettingsvermogen. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Door inzicht te geven in wat er allemaal bij komt kijken helpen we ze bij het waarmaken van hun droom.” 

Drie onlangs gestarte regionale ondernemers deelden hun do’s en don’ts onder begeleiding van Irma de Graaff, de ondernemerscoach van Ter Zake Het Ondernemershuis. De hele avond was er een informatiemarkt met ruim 30 standhouders. Tijdens 3 workshoprondes konden bezoekers (op inschrijving) een keuze maken tussen 11 verschillende workshops. Zo was er een workshop over pitchen, administratie, starten met een uitkering en starten als zzp’er. Ook kon er een gratis profielfoto gemaakt laten worden. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel. 

Ondernemerscoach voor startende bedrijven    

Naast de jaarlijkse starteravond is er een regionale ondernemerscoach voor startende bedrijven: Irma de Graaff. Zij helpt bij vragen, wijst de weg binnen de regio en brengt starters in contact met organisaties en bedrijven. Kennismaken kan in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoeterneer. Meer informatie is te vinden op www.klaaromteondernemen.nl

Regionale samenwerking

De gemeenten en Ter Zake Het Ondernemershuis werken nauw samen met ondernemersnetwerken en deskundigen op het gebied van starters en dienstverlening voor ondernemers in de regio. De startersavond is hier een voorbeeld van. Het doel is om zoveel mogelijk mensen goed op weg te helpen om met volle kracht van start te gaan met hun eigen bedrijf.

 

Foto's: Jan-Evert Zondag

Meer foto's zijn te bekijken op de Facebookpagina van de Regionale Startersavond.

Wethouders Economie Ilona Jense (Pijnacker-Nootdorp), Kathy Arends (Lansingerland) en Jan Iedema (Zoetermeer) waren aanwezig op de Regionale Startesvaond 2018.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.