Ter Zake

Verplichte registratie in de horeca

11-08-2020 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Invullen contactformulier bij bezoek horeca en vooraf reserveren 

De besmettingen van het coronavirus nemen de afgelopen periode weer toe. Om het bron- en contactonderzoek van de GGD sneller en beter vorm te geven, heeft de Rijksoverheid besloten dat er voor de horeca aanvullende maatregelen gaan gelden.

Per 10 augustus 2020 is het in de horeca verplicht bezoekers te vragen zich te registeren. Dit is vastgelegd in een noodverordening

Het formulier is van toepassing voor iedereen die zowel binnen als buiten gebruik maakt van de horecagelegenheid. De horecaonderneming bewaart de contactgegevens 14 dagen en vernietigt ze daarna. Gasten registeren zich op vrijwillige basis. Als een gast geen toestemming wil geven, kan de toegang tot de horeca niet worden geweigerd. 

Formulier 

Het contactformulier moet bestaan uit: 

  1. volledige naam 
  2. datum 
  3. aankomsttijd 
  4. locatie, bijvoorbeeld tafelnummer 
  5. e-mailadres 
  6. telefoonnummer 
  7. toestemming 

Handige downloads

Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Den Haag heeft voorbeeldformulieren gemaakt voor een "registratieformulier bron- en contactonderzoek" en ook een "modelformulier Gezondscheck". Zie het kopje "Handige downloads" op de pagina "Noodmaatregelen en steunpakket" van de KHN.

Wat zijn nu de regels? 

Sinds de horeca weer open is: 

  • gezondheidscheck; 
  • reservering verplicht (aan de deur, telefonisch of via een website); 

Per 10 augustus komen hier de volgende regels bij: 

  • bezoek dat gaat zitten, binnen of buiten, wordt gevraagd een contactformulier in te vullen tbv het bron- en contactonderzoek van de GGD; 

Let op: dit is dus voor elke gelegenheid waar men binnen of buiten plaats kan nemen, maar geldt niet voor afhaalrestaurants of -punten; 

Bewaartermijn

De horecaonderneming bewaart de gegevens 14 dagen en vernietigt ze daarna. De gegevens kunnen alleen door de GGD worden opgevraagd. 

Belangrijk: Een onderneming waar de GGD na bron- en contactonderzoek clusters van coronabesmettingen constateert, worden door de Veiligheidsregio Haaglanden gesloten voor maximaal 14 dagen. 

Oproep 

Hierbij verzoeken wij u om uw achterban goed over de nieuwe richtlijnen te informeren en uw klanten actief te wijzen op de nieuwe maatregelen. 

Wij hopen dat het coronavirus zich niet verder verspreid en dat de huidige maatregelen voldoende zijn en/of binnenkort wederom kunnen worden afgeschaald.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.