Ter Zake

WBSO subsidie 2022: Fiscale subsidieregeling voor R&D

05-08-2022 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Haal maximaal voordeel uit je WBSO aanvraag in 2022. Lees in dit artikel meer over de voordelen die deze fiscale innovatieregeling kan bieden voor jouw onderneming aankomend jaar. Direct weten hoeveel WBSO voordeel jij kan krijgen? Reken het uit met de WBSO calculator van De Breed & Partners.

Wat is WBSO subsidie?

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO), uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), stimuleert technische innovatie binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Onder technische innovatie verstaan we de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur, uitgevoerd binnen jouw eigen onderneming. Dankzij de subsidie krijgen zelfstandigen en bedrijven een tegemoetkoming in de loonkosten van werknemers die werken aan Speur- en ontwikkelingswerk projecten ook wel Research & Development (R&D) projecten genoemd.

Met de WBSO regeling kun je de maandelijkse loonkosten voor R&D aanzienlijk verlagen.

Voor wie is WBSO?

De WBSO is bedoeld voor alle Nederlandse ondernemingen die afdrachtplichtig zijn voor de loonbelasting, maar ook voor zelfstandig ondernemers en eenmanszaken die afdrachtplichtig zijn voor de inkomstenbelasting en technisch iets nieuws ontwikkelen. Met deze subsidie kun je de maandelijkse loonkosten verlagen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient de ontwikkeling technisch nieuw te zijn voor jouw onderneming en in eigen huis ontwikkeld te worden. Het is belangrijk dat de ontwikkelingen nog plaats moeten vinden. Deze subsidieregeling werkt niet met terugwerkende kracht.

Software en maakindustrie

De regeling kan toegepast worden in iedere sector waar innovatie plaatsvindt. Wij vragen deze subsidieregeling aan voor softwareprojecten en de maakindustrie.

Starters en zelfstandigen

Deze subsidieregeling is bedoeld voor een brede doelgroep en is aantrekkelijk voor zowel ZZP-ers, eenmanszaken als het MKB die in Nederland gevestigd zijn. De regeling kan dus ook aangevraagd worden voor net beginnende bedrijven of kleine bedrijven met of zonder personeel. Wel is de berekening anders. Voor zelfstandigen bedraagt de S&O-aftrek in 2022 € 13.360 en de aanvullende aftrek voor starters € 6.684.

>> WSBO informatie en subsidiescan.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.