Ter Zake

Zoetermeer MKB-vriendelijkste gemeente Zuid-Holland

15-07-2021 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Zoetermeer is de meest MKB-vriendelijke gemeente van Zuid- Holland. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Landelijk behaalde Zoetermeer de 15e plek.

Zoetermeer scoorde op alle thema’s boven het landelijk gemiddelde. Met onder andere een rapportcijfer van 7,5 voor tevredenheid en een 7,2 op het gebied van lokale lasten leverde het de gemeente deze titel op. Wethouder Iedema (Economie) nam de oorkonde in ontvangst van Ruud Steggerda en Benita van Wegen, die de wethouder namens de ondernemers van Netwerk Zoetermeer feliciteerden met het bereikte resultaat. “Ik weet nog goed hoe bij de start van Corona alles op alles werd gezet om maatregelen te treffen die enig soelaas konden bieden aan onze ondernemers die hard werden getroffen door de crisis. De telefoon stond roodgloeiend. Veel ondernemers zaten met vragen en zagen dikwijls door de bomen het bos niet meer. Deze titel is dan ook vooral een blijk van waardering voor de tomeloze inzet van alle medewerkers die betrokken zijn bij de dienstverlening en zich inspannen voor onze ondernemers.”, aldus de wethouder.

Reactie vanuit ondernemers

Met een ledenaantal van 325 bedrijven en organisaties is Netwerk Zoetermeer de meest betekenisvolle businessclub in de regio. Benita van Wegen had hierdoor een goed beeld van de uitdagingen die corona met zich meebracht: “Er ontstond meer behoefte aan contact tussen ondernemers, organisaties en gemeente. Ook zag je het onderlinge begrip toenemen evenals de interesse in de wijze waarop werd omgegaan met de maatregelen.” Ruud Steggerda vult aan: “Waar mogelijk hebben we digitale bijeenkomsten gefaciliteerd en zijn we samen met de gemeente opgetrokken bij de informatievoorziening. Goed om te zien dat alle inspanningen positieve reacties van ondernemers hebben opgeleverd en leiden tot een stad waar het goed ondernemen is.”

Over de verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente

De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova onder bijna 20.000 ondernemers. De tweejaarlijkse prijs, die dit jaar voor de zesde keer landelijk wordt uitgereikt, dient als prikkel voor gemeenten om zich actief en met gericht mkb-beleid in te zetten voor lokale ondernemers. De MKB-vriendelijkste gemeente is het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

>> Publicatie MKB Nederland, 13 juli 2021.

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.