Ter Zake

Zoetermeer Tech Night in DIF over block chain

31-08-2018 Bron: Economische Zaken Zoetermeer

Op 4 september vindt de Zoetermeerse Tech Night in de Dutch Innovation Factory plaats in samenwerking met 42 BV. Op de agenda staat een gevarieerd programma over blockchains met sprekers die wonen, werken of studeren in Zoetermeer. De blockchain is oorspronkelijk de datastructuur achter het bitcoin netwerk. Het is het beste te vergelijken met een grootboek. Grootboeken liggen ten grondslag aan veel van de infrastructuur waarop we dagelijks vertrouwen en zijn niets anders dan lijsten waarin alle gegevensmutaties onder elkaar worden bijgehouden.

Programma
18.00 uur Ontvangst en eten
18.30 uur Korte introductie
18.40 uur Presentatie 1: Wat nou, Blockchain? door Steven Gort
19.10 uur Presentatie 2: SMILO door Elkan Roelen
19.40 uur Presentatie 3: Wat doet een blockchain core developer? door Kelly Robles de Medina en Robert Alblas
20.10 uur Afsluiting en borrel

Presentatie 1 : Wat nou, Blockchain?!
De bijdrage van Steven gaat over de rol en positie van gedistribueerde technologieën zoals blockchain in en voor de overheid. Welke visie op de publiek dienstverlening hoort daarbij? Wat zijn de vraagstukken én oplossingen rondom beveiliging? Waarom is dataminimalisatie altijd een goed idee? En hoe werkt dat dan? Last but zeker not least: hoe komen we daar?
Steven Gort is werkzaam bij stichting ICTU. Hij is oorspronkelijk opgeleid als Analytisch Chemicus. Daarna Oracle consultant i.c.m. spaarzame verkenningen ondernemerschap toen eenmanszaak nog geen zzp heette. Tien jaar Belastingdienst, waarvan zeven jaar Management verantwoordelijk voor Informatiehuishouding volgde. In de zomer van 2014 is Steven manager af. Sindsdien gaat hij als @datafluisteraar door het leven.

Presentatie 2 : SMILO - een nieuw hybride blockchain platform
Sinds de release van Ethereum in 2015 zijn er verschillende projecten geweest die smart contracts en decentrale applicaties kunnen hosten, maar geen enkel platform kan zowel publieke als private smart contracts hosten. Wat nodig is, is een open-source, hybride, op blockchain gebaseerd computerplatform. Een platform met hybride transacties, hybride smart contracts en hybride decentrale applicaties. Dit is wat het Smilo-platform wil bereiken.
Elkan Roelen is de bedenker, CTO en mede-oprichter van het Smilo platform. Hij heeft een achtergrond in computerinterface techniek, zowel hard- als software. Al 16 jaar is hij zelfstandig ondernemer, met de afgelopen 10 jaar vooral in security. Hij ontdekte Bitcoin toen het nog slechts een whitepaper was. Hij kocht zelfs Bitcoins in den beginne via een enveloppe geld, op te sturen naar Amerika.

Presentatie 3: Wat doet een blockchain developer?
We hebben allemaal wel een beeld wat een website bouwer doet of een back end developer? Maar hoe verhoudt zich dat tot het bouwen aan de core van een blockchain platform? Met welke specifieke zaken krijg je dan te maken? Hierover vertellen Kelly en Robert die als core developer werkzaam zijn.
Kelly Robles de Medina en Robert Alblas zijn afgestudeerd als software engineer aan de Haagse Hogeschool en zijn werkzaam als Java developer bij 42 in Zoetermeer. Beiden maken momenteel deel uit van het core development team van Smilo en bouwen mee aan het Smilo platform zelf.

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via deze link: AANMELDEN

 

< Terug naar overzicht
Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.