Ter Zake

Waarom Ter Zake

Een beter ondernemersklimaat, goed ondernemerschap, meer werkgelegenheid en verbetering samenwerking onderwijs-arbeidsmarkt: dat zijn de doelen waaraan Ter Zake bijdraagt.
Ter Zake Het Ondernemershuis is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, gemeentelijke professionals en onderwijs. Ter Zake stimuleert samen werken aan een beter economisch klimaat. Met een inspirerend programma en brede dienstverlening daagt Ter Zake iedereen uit om mee te denken over het versterken van Zoetermeer en de regio!

Doel en functie
Ontmoeten, kennis delen, samenwerken en zaken doen zijn de pijlers van Ter Zake. Ondernemers, werkgevers, startende bedrijven en ZZP'ers worden verder op weg geholpen door waardevolle tips en ervaringen van anderen. Ter Zake Het Ondernemershuis is er voor:
- Een vergadering
- Een zakelijke afspraak
- Een informeel gesprek bij een kop koffie
- Spreekuren en workshops van professionals
- Een coachgesprek- Vacatures- Start van een samenwerking
- Overleg met de gemeente
- Inspiratie

Organisatie
Het Ondernemershuis is een publiek-private samenwerking tussen ondernemers uit de regio en de gemeente. Ter Zake Het Ondernemershuis is een initiatief van de gemeente Zoetermeer en de ondernemersvereniging Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN) en Ondernemend Lansingerland.

Sociaal Economisch Platform (SEP) en Sociaal Economische Agenda (SEA)
In dit platform werken de overheid, ondernemers en onderwijs samen om vraagstukken van de stad gezamenlijk aan te pakken. Het SEP geeft strategische sturing aan Ter Zake Het Ondernemershuis. Het uitvoeringsprogramma Sociaal Economische Agenda (SEA) zorgt voor daadwerkelijke resultaten.
In het Sociaal Economisch Platform zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd: UWV Werkbedrijf, de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ), OZB, Koninklijke Horeca Nederland, Vereniging Promotie Stadhart en het onderwijs (ID College, Scholencombinatie Zoetermeer, Oranje Nassau College, de Haagse Hogeschool).

Team Ter Zake
De tactische en operationele coördinatie is in handen van het Team Ter Zake onder leiding van de manager Ter Zake Het Ondernemershuis. Dit team is samengesteld uit de "vaste bewoners" van Het Ondernemershuis. Zij zorgen voor coördinatie van de dagelijkse activiteiten, het programma, de projecten en de informatievoorziening van alle deelnemende partijen.

Markt 3, 2711 CZ Zoetermeer
Tel.nr: 079-346 97 00
e-mail: info@tzho.nl

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Ter Zake, ondernemerszaken en activiteiten.